Krówka -"Testujemy przepisy"

Hejka :)

Dzisiaj przychodzę do Was z testem krówki ....




1. Składniki :

* Do kremu : 450 ml mleka , 100 g margaryny
* Do ciasta : 2 jaja , 50 ml wody
* Do ponczu : 1/2 szkl wrzącej wody, 2 łyżeczki kawy
* Do polewy : 50 g margaryny, 2 łyżki mleka

2. Przygotowanie :

1. Przygotuj krem 


2. Zimny krem zmiksuj z tłuszczem 





3. Zaparz kawę , ostudź 




4. Nastaw piekarnik na 180*
5. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą , wsyp zawartość torebki i miksuj przez 4-5 min



6. Gotową masę przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia , piecz 25-30 min , ostudź






7. Biszkopt przekroić w połowie wysokości





8. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu , wyłóż krem i górną 




9. Ciasto udekoruj polewą - do margaryny rozpuszczonej w mleku , wsypuj zawartość torebki z polewą i gotuj na małym ogniu przez 3 min







10. Polewę rozprowadź na biszkopcie i wstaw ciasto do lodówki na 3h




Miłego dnia ;*
marykatelaura

Komentarze

Popularne posty