Muffiny szpinakowe z białą czekoladą

 Hejka :)

Dzisiaj przychodzę do Was z testem muffin szpinakowych...


Link : muffiny szpinakowe

1. Składniki :

* 450 g mrożonego szpinaku 

* 200 g białej czekolady

* 3 jaja

* 350 ml oleju rzepakowego

* 200 g cukru 

* 300 g mąki pszennej

* 1 opakowanie cukru waniliowego

* 2 łyżeczki proszku do pieczenia

2. Przygotowanie :

Szpinak rozmrażam i odciskam z nadmiaru wody, po czym miksuję z olejem.

Czekoladę łamię na mniejsze kawałki i rozpuszczam 

Przesianą mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia.

Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i na przemian, po jednej łyżce dodaję raz szpinak z olejem a raz mąkę – cały czas miksując.

Na koniec wlewam roztopioną czekoladę i dokładnie miksuję.

Ciasto przekładam do form silikonowych na muffiny, na 3 / 4 wysokości, wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach przez ok. 30 minut




POLECAM <3

Laura, 

Instagram : marykatelaura

Komentarze

Popularne posty