Muffiny szpinakowe z białą czekoladą
Hejka :)
Dzisiaj przychodzę do Was z testem muffin szpinakowych...
Link : muffiny szpinakowe
1. Składniki :
* 450 g mrożonego szpinaku
* 200 g białej czekolady
* 3 jaja
* 350 ml oleju rzepakowego
* 200 g cukru
* 300 g mąki pszennej
* 1 opakowanie cukru waniliowego
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
2. Przygotowanie :
Szpinak rozmrażam i odciskam z nadmiaru wody, po czym miksuję z olejem.
Czekoladę łamię na mniejsze kawałki i rozpuszczam
Przesianą mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia.
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę i na przemian, po jednej łyżce dodaję raz szpinak z olejem a raz mąkę – cały czas miksując.
Na koniec wlewam roztopioną czekoladę i dokładnie miksuję.
Ciasto przekładam do form silikonowych na muffiny, na 3 / 4 wysokości, wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach przez ok. 30 minut
POLECAM <3
Laura,
Instagram : marykatelaura
Komentarze
Prześlij komentarz