Wywar Jarski początek perfekcji

Hejka :)

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na wywar jarski który jest podstawą do zup czystych jak i nie tylko.




Składniki :

* Włoszczyzna :

^ POR (1/2 LUB LIŚCIE) EW CEBULA (1)
^ MARCHEW (2)
^ PIETRUSZKA (2)
^ EW SELER

* Przyprawy :

^ Ziele angielskie (3 kulki)
^ Pieprz mielony (szczypta) lub ziarnisty (kilka kulek)
^ Liście laurowe (3-4)

Przygotowanie :

^^^  Zawsze gotujemy 250 ml wody więcej niż potrzebujemy

1. Doprowadzić wodę do wrzątku
2. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw 
3. Pokroić je na mniejsze części by szybciej się ugotowały
4. Dodajemy warzywa do wrzącej wody
5. Przyprawiamy od razu po dodaniu warzyw
6. Gotujemy do zmiękczenia warzyw
7. Wyciągamy warzywa wraz z przyprawami


Instagram : marykatelaura

Miłego dnia ;*
marykatelaura            

Komentarze

Popularne posty