Wywar Jarski początek perfekcji
Hejka :)
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na wywar jarski który jest podstawą do zup czystych jak i nie tylko.
Składniki :
* Włoszczyzna :
^ POR (1/2 LUB LIŚCIE) EW CEBULA (1)
^ MARCHEW (2)
^ PIETRUSZKA (2)
^ EW SELER
* Przyprawy :
^ Ziele angielskie (3 kulki)
^ Pieprz mielony (szczypta) lub ziarnisty (kilka kulek)
^ Liście laurowe (3-4)
Przygotowanie :
^^^ Zawsze gotujemy 250 ml wody więcej niż potrzebujemy
1. Doprowadzić wodę do wrzątku
2. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw
3. Pokroić je na mniejsze części by szybciej się ugotowały
4. Dodajemy warzywa do wrzącej wody
5. Przyprawiamy od razu po dodaniu warzyw
6. Gotujemy do zmiękczenia warzyw
7. Wyciągamy warzywa wraz z przyprawami
Instagram : marykatelaura
Miłego dnia ;*
marykatelaura
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na wywar jarski który jest podstawą do zup czystych jak i nie tylko.
Składniki :
* Włoszczyzna :
^ POR (1/2 LUB LIŚCIE) EW CEBULA (1)
^ MARCHEW (2)
^ PIETRUSZKA (2)
^ EW SELER
* Przyprawy :
^ Ziele angielskie (3 kulki)
^ Pieprz mielony (szczypta) lub ziarnisty (kilka kulek)
^ Liście laurowe (3-4)
Przygotowanie :
^^^ Zawsze gotujemy 250 ml wody więcej niż potrzebujemy
1. Doprowadzić wodę do wrzątku
2. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw
3. Pokroić je na mniejsze części by szybciej się ugotowały
4. Dodajemy warzywa do wrzącej wody
5. Przyprawiamy od razu po dodaniu warzyw
6. Gotujemy do zmiękczenia warzyw
7. Wyciągamy warzywa wraz z przyprawami
Instagram : marykatelaura
Miłego dnia ;*
marykatelaura
Komentarze
Prześlij komentarz