Gulaszowa krem ...

Hejka :)

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na zupę gulaszową w wersji bez mięsa ...




1. Składniki 

*Włoszczyzna 
*Cebula
*Warzywa gulaszowe typ papryka,ziemniaki,cebula

2. Źródła :

* Wywar jarski : http://marykatelaura.blogspot.com/2018/01/wywar-jarski-poczatek-perfekcji.html

3. Technika przygotowania :

1. Przygotować wywar jarski


2. Cebulę obsmażyć na suchej patelni i dodać do przygotowującego się wywaru
3. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw gulaszowych i pokroić wg uznania

4. Warzywa gulaszowe upiec w piekarniku w 200 * przez ok 20 minut


5. Do wywaru dodać upieczone warzywa gulaszowe oraz kostki warzywne ( 1 kostka na 0.5l wody)





6. Zmiksować całość





7. Doprawić wg uznania 
8. Zagęścić podprawą zacieraną ( 1:1 mąka :masło)
9. Zagotować całość
10. Wyporcjować ....




Instagram : marykatelaura

Miłego dnia ;*
marykatelaura


Komentarze

Popularne posty